Особливості та відмінності приладів нічного бачення

24.07.2023
0
386

Серед великого розмаїття оптичної техніки для ведення спостережень, особливої уваги заслуговує прилад нічного бачення. Найчастіше цей прилад застосовується для спостереження за живою силою противника, під час ведення військових дій. Людське око здатне сприймати дуже вузький оптичний діапазон усього спектру електромагнітного випромінювання, лише за умови достатнього освітлення. Можливість бачити вночі надали прилади нічного бачення, котрі були створені в середині минулого століття. Такий прилад дозволяє розбирати та збирати спорядження, керувати автомобілем та навіть розміновувати території в нічний час, без додаткових джерел світла. 


gallery-image


 Принцип роботи приладу нічного бачення 


Військові, рятувальники, мисливці, працівники охоронних підрозділів мають змогу обрати прилад нічного бачення, виконаний у формі бінокля, монокля, прицілу чи звичайних окулярів. 


Робота приладу нічного бачення заснована на фізичних явищах внутрішнього і зовнішнього фотоефекту. Зовнішній фотоефект полягає в тому, що під впливом світла тверді тіла випромінюють електрони, котрі уловлюються приладом. Основу будь-якого ПНБ складає електронно-оптичний перетворювач. Саме він уловлює слабке відбите світло, підсилює його та перетворює в електронний сигнал. Для стеження в умовах цілковитої темряви розроблені активні ПНБ, в котрих використано власне джерело інфрачервоного випромінювання.


В приладі нічного бачення світло приймається об'єктивом, котрий передає його на електронно-оптичний перетворювач. Там фотони перетворюються на електронний сигнал, максимально посилений, він подається на люмінесцентний екран, де перетворюється на звичну картинку. 


gallery-image


Різновиди моделей сучасних приладів нічного бачення 


Досить популярний формат ПНБ — окуляри. В цій групі варта уваги модель AGM Wolf-7 Pro NL1. Це окуляри нічного бачення з бінокулярною системою зору. Прилад побудовано на ЕПО покоління Gen 2+ з зеленим кольором люмінофора. Автоматичне регулювання підсилення та захист від яскравих джерел світла позбавляє необхідності втручатися в роботу пристрою. 


Перед собою можна бачити широку область спостереження, завдяки куту зору в 40 градусів. 


Серед інших відмінностей окулярів: 



  • модульна структура корпуса, котра дозволяє встановлювати потужніші асферичні об'єктиви з кратністю 3х і 5х; 




  • окуляри видають картинку одразу на два ока, тож стрілець не напружує зір, бачить зображення чітко; 




  • кріплення на шолом маску звільняє обидві руки, дозволяючи контролювати зброю, вільно пересуваючись;




  • корпус захищений від вологи дозволяє використовувати окуляри нічного бачення за будь-якої погоди.



Обрати цю чи інші моделі приладів нічного бачення вам допоможуть у магазині Comtrade.




шаблоны для dle 11.2

Понравиласть статья? Жми лайк или расскажи своим друзьям!
Теги к новости:
Комментарии
Добавить комментарий
Добавить свой комментарий:
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent
Введите два слова, показанных на изображении: *
Похожие новости:
24.07.2023
Для точної діагностики та призначення лікування необхідно враховувати певні дані про функціонування організму тварини. Одними з таких критеріїв є пульс і рівень кисню в крові.
30.06.2023
Щоби колонки видавали чіткий та якісний звук, їм необхідний підсилювач. Він може бути вбудованим чи зовнішнім. За цим критерієм акустика поділяється на активну та пасивну — остання потребує під'єднання зовнішнього підсилювача.
26.05.2022
Букмекерські контори України пропонують бетторам ставки на різні події у різних видах спорту. Те, чи зможуть гравці на ставках виграти, залежить не тільки від їхніх аналітичних здібностей та удачі, а й від якості та надійності БК.
19.12.2021
Здійснення покупки на електронних торгах – процедура максимально безпечна, оскільки захищена законодавчо та регулюється суворими правилами. Тому багато хто вважає за краще вибирати деревину саме на даній платформі.
Наши партнеры:
выбрать фон