Як вірно обрати акустику для дому? 

30.06.2023
0
450

Правильно підібрана домашня акустика дозволяє створити потужний звук, котрий оточує слухача з усіх сторін. При виборі акустичної системи важливо звертати увагу не лише на технічні характеристики самого обладнання, але й враховувати розміри приміщення. Потрібно правильно розрахувати потужність акустичної системи та розмірів кімнати. Також важливо врахувати, де саме буде встановлена акустика. Якщо в приміщенні надто мало місця, гідним рішенням буде вибір звукового проєктора. Проте детальніше про акустику — в статті. 


Bowers&Wilkins 802 D4 White — Підлогова акустика


З підсилювачем чи без? 


Щоби колонки видавали чіткий та якісний звук, їм необхідний підсилювач. Він може бути вбудованим чи зовнішнім. За цим критерієм акустика поділяється на активну та пасивну — остання потребує під'єднання зовнішнього підсилювача. Активна акустика зручніша у користуванні, займає небагато місця в кімнаті.  


Важливі технічні параметри 


Щоби не помилитися з вибором, потрібно зважати на такі критерії: 



  • потужність;




  • чутливість; 




  • частотний діапазон.



Потужність обирається з урахуванням розмірів приміщення. Для кімнати площею близько 20 квадратних метрів можна обрати акустику потужністю 60-80 Вт. 


Чутливість відповідає за гучність, вказується в децибелах. Чим вищий цей параметр, тим голоснішим буде звук. 


Частотний діапазон для більшості акустичних систем становить 20-35 тисяч Гц. Якщо акустика буде використовуватися разом із домашнім кінотеатром, потужність варто обирати в діапазоні 100-200 000 Гц.


Який формат акустики краще обрати? 


Всі ми звикли до думки, що акустика може бути лише багатоканальною, складатися з п'яти динаміків та сабвуфера. Проте сучасні технології дозволяють створити в кімнаті потужне звукове поле, не займаючи багато простору. Це можливо завдяки звуковому проєктору — компактній колонці, всередині якої сховано багато динаміків. Головний секрет звукового проєктора полягає в тому, що кожен динамік під'єднаний до підсилювача, всією схемою керує цифровий звуковий процесор. Така акустична схема програмує траєкторію та фазу для акустичного променя кожного динаміку. Звукові промені відбиваються від стелі та стін, створюючи об'ємну звукову картинку. 


Heco Ascada 2.0 BTX Bluetooth Piano White


Відомі моделі звукових проєкторів 


Одним із лідерів ринку акустичного обладнання є Yamaha, котра багато років займалася дослідженнями звукових проєкторів. Одним з найкращих представників цього типу акустики є YSP-5600.


Серед основних відмінностей звукового проєктора варто відзначити: 



  • система MusicCast, котра дозволяє побудувати гнучку, масштабовану багатокімнатну аудіосистему;




  • 44 динаміки, розділені на декілька груп, для точного створення 7-канального звучання; 




  • імітація відтворення вертикального каналу звуку. 



В магазині ShowTime ви завжди зможете обрати акустичну систему будь-якого формату.

шаблоны для dle 11.2

Понравиласть статья? Жми лайк или расскажи своим друзьям!
Теги к новости:
Комментарии
Добавить комментарий
Добавить свой комментарий:
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent
Введите два слова, показанных на изображении: *
Похожие новости:
18.04.2023
Касетні кондиціонери виділяються серед інших типів кліматичного обладнання. Вони майже непомітні у приміщенні, рівномірно та швидко охолоджують повітря.
30.01.2023
Сьогодні існує багато видів електричних гаджетів, які спрощують повсякденне життя людей. В результаті люди все більше покладаються на технологічні пристрої, тому потреба в зарядних пристроях активно зростає.
19.12.2021
Здійснення покупки на електронних торгах – процедура максимально безпечна, оскільки захищена законодавчо та регулюється суворими правилами. Тому багато хто вважає за краще вибирати деревину саме на даній платформі.
21.12.2015
Ні для кого не таємниця, що для того, аби розвивати успішний бізнес, потрібно не просо йти в ногу з часом, але й бути на крок попереду своїх конкурентів. Лише рухаючись в заданому напрямку Ваша справа буде мати успіх, а Ви гарні прибутки. В сучасних
Наши партнеры:
выбрать фон